Roero Arneis Recit
Roero Arneis Recit
Roero Arneis Recit
Roero Arneis Recit 2023

Monchiero Carbone

Roero Arneis Recit 2023

€ 16,50

Roero Arneis Recit 2023

Producent
Monchiero Carbone
Soort wijn
Wit
Wijnland
Italië , Piemonte
Druivenras
Arneis
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 16,50

Monchiero Carbone ligt in het gehucht Canale, dat zo’n 15 kilometer ten noorden van de stad Alba ligt. Francesco Monchiero maakt deze Recit van de inheemse Arneis druif. Dit is één van de oudste witte druivenrassen van Piëmonte en groeit al sinds de 15e eeuw in de Roero regio. In het Piemontees dialect betekent ReCit “little king.” Een knipoog naar “Nebbiolo Bianco,” een synoniem van de Arneis druif. De Nebbiolo druif wordt namelijk de “Koning van Piëmonte” genoemd. Deze bijnaam geeft de illusie dat deze beide Piemontese druiven aan elkaar verwant zijn, maar dat is niet het geval. 

Deze Roero Recit is een combinatie van Arneis druiven die geoogst zijn in verschillende percelen wijngaard. Deze wijngaarden liggen verspreid over de gemeenten Canale, Vezza d’Alba en Priocca in de Roero regio. De wijnranken staan aangeplant op een bodem die bestaat uit een combinatie van zand en klei en gemiddeld op zo’n 250 meter boven het zeeniveau ligt. 

Het is een prachtig lichtgeel gekleurde wijn met een pittig fruitig aroma van rijp wit fruit en bloemen. De geurige, droge smaak is lekker krachtig en fris, de milde afdronk is aanhoudend en eindigt met een zacht bittertje. Een heerlijke witte wijn om te schenken bij risotto alla Milanese of spaghetti con aglio, olio e peperoncino .

Nu op dronk, te bewaren tot begin 2026.

€ 16,50 per fles
Roero Arneis Recit

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top