Pencarrow Sauvignon Blanc
Pencarrow Sauvignon Blanc
Pencarrow Sauvignon Blanc
Pencarrow Sauvignon Blanc
Pencarrow Sauvignon Blanc 2023

Palliser Estate

Pencarrow Sauvignon Blanc 2023

€ 12,95

Pencarrow Sauvignon Blanc 2023

Producent
Palliser Estate
Soort wijn
Wit
Wijnland
Nieuw-Zeeland , Martinborough
Druivenras
Sauvignon Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 12,95

Verfrissende Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. Vernoemd naar Pencarrow Lighthouse. Dit is de oudste permanente vuurtoren van Nieuw-Zeeland. Hij ligt in het ruige zuiden van het Noordereiland, aan de baai van Wellington Harbour. Over deze vuurtoren gaan veel legendes rond. Maar de allerbelangrijkste is het verhaal van Mary Jane Bennet. Na de dood van haar man in 1855 is ze tien jaar lang de vuurtorenwachtster van Pencarrow Lighthouse geweest. Ze was niet alleen de allereerste vuurtorenwachtster, ze is ook de enige vrouw die deze belangrijke functie in Nieuw-Zeeland ooit heeft vervuld. Om deze inspirerende, sterke vrouw te eren staat zij prominent afgebeeld op het etiket van deze frisse witte wijn.

De biologische Sauvignon Blanc druiven zijn geoogst in de wijngaarden van Palliser Estate. Dit wijnhuis ligt enkele kilometers van Pencarrow Lighthouse vandaan, in de kleine stad Martinborough die in het gelijknamige wijngebied Martinborough ligt.

Na de oogst zijn de druiven geperst en op lage temperatuur vergist. Hierdoor heeft deze knisperende witte wijn een intens aroma. Dit bevat veel geuren van rijp wit fruit en een vleugje citrus. De smaak is heerlijk fris en fruitig, mooi droog, lekker pittig en eindigt met een plezierige afdronk die lang en prettig blijft hangen.

Het is een ideale witte wijn om mee te borrelen! Ook is het een fraaie begeleider van gebakken gamba’s of een salade met appel en geitenkaas.

Nu mooi op dronk, te bewaren tot begin 2026.

€ 12,95 per fles
Pencarrow Sauvignon Blanc

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top