In het zuiden van het Noordereiland.

Martinborough

Wijn uit Martinborough

Land
Nieuw-Zeeland
Bekende stad
Martinborough
Beroemde wijnen
Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Chardonnay

Op 2000 kilometer van Australië ligt Nieuw Zeeland. Het eiland is omringd door de Stille Oceaan. Nieuw Zeeland is te verdelen in het Noorder- en Zuidereiland. In het zuidelijke deel van het Noordereiland is Martinborough gelegen. Het ligt ongeveer 55 kilometer ten oosten van de hoofdstad Wellington. Martinborough is één van de drie belangrijkste subgebieden van het overkoepelende gebied Wairarapa. 

De kleine stad Martinborough herbergt ongeveer 1500 inwoners. Martinborough werd gesticht in 1800. Toentertijd was het een dienstpost voor de omliggende landbouwgrond. Pas in de jaren 70 van de twintigste eeuw kwam men erachter dat het een ideale omgeving was om wijnranken te verbouwen. Uit een rapport dat gepresenteerd werd in 1978 bleek dat het klimaat vergelijkbaar is met het klimaat van de Bourgogne. Dit zorgde voor een run op wijnbouwgrond. Zo floreerde de wijnbouw rondom Martinborough. 

Martinborough ligt in een brede rivier vallei tussen Rimutaka-gebergte en de oostelijke Wairarapa-heuvels. De afzetting van de rivier heeft er in al die tijd voor gezorgd dat er veel grind in de bodem zit. In dit gebied is deze bodemsoort ideaal. Het laat veel water door waardoor de wijnranken hard moeten werken voor hun watervoorziening. Dit zorgt voor geconcentreerde druiven van hoge kwaliteit. 

Het klimaat in Martinborough is relatief droog. Het gebied wordt namelijk beschermd door de omliggende heuvels. Evenals Marlborough kent Martinborough een maritiem klimaat. Veel zon, weinig regen en koele nachten. Dit zijn welhaast ideale omstandigheden om smaakvolle druiventrossen van hoge kwaliteit te telen.

In totaliteit is Martinborough verantwoordelijk voor slechts drie procent van de totale wijnproductie van Nieuw Zeeland. Er komen fantastische wijnen vandaan, hoofdzakelijk gemaak van Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Daarnaast worden er wijnen geproduceerd van onder andere Chardonnay en een kleiner aandeel Pinot Gris.

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top