Palliser Estate
Palliser Estate
Palliser Estate
Palliser Estate
Palliser Estate

Nieuw-Zeeland, Martinborough

Palliser Estate

Palliser Estate

In Nieuw-Zeeland op het Noordereiland, een uur rijden van Wellington, ligt Palliser Estate. Het wijnhuis is vernoemd naar Cape Palliser dat aan de ruige kust van Wairarapa ligt. Het wijnhuis is in 1984 opgericht door Richard Riddiford. In plaats van het land te gebruiken als landbouwgrond en het te laten begrazen door schapen nam Riddiford de gok om het land te beplanten met druivenstokken. Wat begon als een enigszins krankzinnig idee groeide uit tot een baanbrekend idee. Riddiford heeft in de loop der jaren verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen voor zijn wijnen. Sinds 2015 wordt het wijngoed gerund door Pip Goodwin. 

Palliser Estate bezit zeven wijngaarden die bijelkaar 72 hectare groot zijn. Elke wijngaard zorgt voor zijn eigen wijnstijl. De wijnranken staan aangeplant op het  Martinborough Terrace. Dit terras is door de eeuwen heen door de rivieren Ruamahanga en Huangarua uitgesneden. Sinds een aantal jaren zijn drie wijngaarden biologisch gecertificeerd. Binnenkort zullen de andere wijngaarden volgen, Palliser Estate heeft namelijk de ambitie om in 2025 volledig biologisch gecertificeerd te zijn. 

De bodem bestaat voornamelijk uit slib dat is afgezet door de rivieren. In sommige delen van de wijngaard ligt daar wat grind bovenop. Het klimaat is droog, in de winter koud en met veel wind. Dit zorgt voor een mooie verdeling van de rijping van de druiven. 

Wijn maken gebeurt op Palliser Estate met een knipoog naar kapitein James Cook, een Britse zeevaarder in de achttiende eeuw die bekend is van zijn ontdekkingsreizen naar de Grote Oceaan. De kapitein was er van overtuigd dat achter de horizon iets groots lag te wachten. James Cook is het voorbeeld voor Palliser Estate. Aan de rand van de wereld staan, maar dan net een beetje verder gaan. 

Kaart Palliser Estate

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top