Castelo de Medina
Castelo de Medina
Castelo de Medina
Castelo de Medina

Spanje, Castillo Y León

Castelo de Medina

Castelo de Medina

In de Spaanse wijnregio Castillo Y León ligt Rueda. Deze wijnstreek die tweehonderd kilometer ten noorden van Madrid ligt wordt geroemd vanwege haar expressieve witte wijnen. Dit komt onder andere vanwege het uitstekende microklimaat dat in Rueda heerst.

Allereerst is Rueda gunstig gelegen. De wijngaarden liggen op 700 tot 750 meter boven de zeespiegel. De wijnranken staan aangeplant op glooiende hellingen die een arme ondergrond hebben. Daarnaast is het klimaat erg gunstig. Rueda kent namelijk lange, koude winters en droge, warme zomers. Ook zijn de temperatuurverschillen in de zomermaanden groot. Overdag is het snikheet terwijl de temperatuur in de avonduren en nacht flink afkoelt. Ideale omstandigheden dus voor de productie van aromatische witte druivenrassen zoals Sauvignon Blanc en de autochtone Verdejo druif.

Bodegas Castelo de Medina werd in 1996 opgericht door drie wijnliefhebbers. In de loop der jaren is het bedrijf hard gegroeid. Inmiddels worden er ruim 180 hectare wijngaard verbouwd. Van de hier geoogste druiven worden in de moderne vinificatiekelder op vakkundige wijze expressieve wijnen gemaakt.

Kaart Castelo de Medina

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top