Quinta da Romaneira
Quinta da Romaneira
Quinta da Romaneira
Quinta da Romaneira
Quinta da Romaneira
Quinta da Romaneira

Portugal, Douro

Quinta da Romaneira

Quinta da Romaneira

Douro, de bekendste wijnregio van Portugal. Al eeuwenlang geroemd om de fraaie portwijnen die er vandaan komen. Vernoemd naar de gelijknamige rivier die door dit gebied meandert. Met aan weerszijde van deze rivier steile hellingen met terrassen waarop de wijnranken staan aangeplant. 

In het hart van Douro, op een kleine twee uur rijden van Porto, ligt Quinta da Romaneira. Een oud wijngoed waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1757. Het wijngoed is ruim 400 hectare groot, waarvan ongeveer 85 hectare met wijnranken is beplant. De wijngaarden liggen over een lengte van maar liefst drie kilometer verspreid langs de Douro rivier. Op een ondergrond van schist staan klassieke port-druivenrassen als Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Tinto Cão aangeplant. Daarnaast zijn een klein deel van de wijngaarden met witte druivenrassen en meer experimentele druivenrassen als Syrah en Petit Verdot beplant.

De state-of-the-art vinificatiekelder is in 2005 gebouwd. Hij is voorzien van de modernste technieken zoals stalen tanks voor temperatuur gecontroleerde vergisting en er wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht om de wijn over te pompen. 

Kaart Quinta da Romaneira

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top