Sepp Moser
Sepp Moser
Sepp Moser
Sepp Moser
Sepp Moser
Sepp Moser

Oostenrijk, Kremstal

Sepp Moser

Sepp Moser

De familie Moser is een bekend Oostenrijks wijnbouwgeslacht. Inmiddels zwaait Nikki Moser de scepter over dit familiebedrijf. De druiven worden niet alleen biologisch maar ook biodynamisch verbouwd. Deze laatste manier van werken gaat een stap verder dan biologische wijnbouw en is gebaseerd op de theorie van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Volgens zijn theorie moet de wijnboer ook rekening houden met de stand van de sterren en hemellichamen als de zon en de maan. Deze kosmische krachten zijn volgens Steiner van invloed op de gezondheid en levenscyclus van planten. En dus ook van invloed op de kwaliteit van de te oogsten druiven.

Het wijngoed van Sepp Moser kan in twee delen worden opgedeeld. Het belangrijkste deel is gevestigd in het dorpje Rohrendorf dat in de wijnregio Kremstal ligt. Hier ligt ongeveer de helft van de wijngaarden (24 hectaren) en zijn de vinificatiekelders gevestigd. De druiven die in Rohrendorf worden verbouwd zijn o.a. Grüner Veltliner, Riesling en Sauvignon Blanc. De wijngaarden zijn aangeplant in terrassen op een arme ondergrond van löss en gesteente. Het continentale klimaat van Rohrendorf kent grote verschillen tussen de dag en nacht temperatuur. Ideale omstandigheden dus voor de productie van frisse, fruitige witte wijnen.

Het tweede gedeelte van het wijngoed ligt in het dorpje Apetlon, dat in de iets verderop gelegen wijnregio Burgenland ligt. Hier, op het laagste punt van Oostenrijk, staan vooral rode druiven zoals Zweigelt aangeplant op de 27 hectaren wijngaard die hier in het bezit van Sepp Moser zijn. De bodem bestaat uit zwarte aarde en löss. Het klimaat is bijzonder heet, kent warme zomers met veel zonne-uren en dankzij de nabijgelegen Neusiedlersee is er veel nevel in het najaar. Een goede omgeving voor de productie van fruitige rode wijnen en zachtzoete auslese en beerenauslese wijnen.

Kaart Sepp Moser

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top