Château de la Jaubertie
Château de la Jaubertie
Château de la Jaubertie
Château de la Jaubertie

Frankrijk, Sud-Ouest

Château de la Jaubertie

Château de la Jaubertie

In het zuidwesten van Frankrijk, middenin de wijnstreek Bergerac, ligt Château de la Jaubertie. Dit Franse wijnhuis ligt honderd kilometer ten oosten van Bordeaux en is vernoemd naar een klein beekje dat over het landgoed stroomt.

Château de la Jaubertie heeft een rijke geschiedenis. Het is bijvoorbeeld het oude jachthuis van Hendrik IV van Frankrijk die in de 16e eeuw Château de la Jaubertie aanbood aan zijn maîtresse Gabrielle d’Estrées. Tijdens de Franse Revolutie was Château de la Jaubertie eigendom van Leon Beleyt, de favoriete dokter van koningin Marie Antoinette. In 1973 werd de Engelsman Nick Ryman eigenaar van Château de la Jaubertie. Tegenwoordig runt zijn zoon Hugh Ryman het wijngoed samen met zijn vrouw Anne. In 2005 werd Château de la Jaubertie bekroond als “Monument Historique”. 

Rondom het Château ligt ruim vijftig hectare wijngaard. Op een ondergrond van zandsteen en klei staan de wijnranken aangeplant. In de wijngaard wordt al jarenlang biologisch gewerkt. Hierdoor worden er gezonde, smaakvolle druiven geoogst waarvan een mooie serie wijnen wordt gemaakt.

Kaart Château de la Jaubertie

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top