Di Lenardo Vineyards
Di Lenardo Vineyards
Di Lenardo Vineyards
Di Lenardo Vineyards

Italië, Friuli

Di Lenardo Vineyards

Di Lenardo Vineyards

Friuli ligt in het uiterste noordoosten van Italië, dicht tegen de grens met Slovenië. Voluit heet het wijngebied hier overigens Friuli Venezia Giulia. Het terrein wordt bepaald door de uitlopers van de Alpen en er heerst een gematigd klimaat. Van groot belang is de zuidelijke S(c)irocco, een warme wind die opsteekt vanaf de Adriatische Zee. De bodems zijn in dit gebied vooral rotsig, met veel kiezels.

Friuli staat bekend om zijn uitstekende witte wijnen van onder andere Friulano en Pinot Grigio. Een van de grootste, beste en bekendste wijnhuizen van het gebied is sinds de laatste decennia van de vorige eeuw Di Lenardo Vineyards, geleid door Massimo di Lenardo. Het wijnhuis, ontstaan in 1878, is gelegen ten zuiden van de historische stad Udine en vlakbij de vesting van Palmanova, in Ontagnano.

Di Lenardo kan beschikken over druiven van ruim 64 hectaren wijngaard, verspreid over een aantal locaties. Vijfenveertig hectare zijn in eigen bezit, de overige tien worden onder controle van Di Lenardo bewerkt. Moderne technieken, duurzame aanpak en handmatige oogst zijn een aantal van de belangrijkste factoren in het succes van deze firma.

Kaart Di Lenardo Vineyards

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top